Na této jediné pravidelně aktualizované stránce turecko.cz najdete vždy upozornění na poslední změny. Mělo by to pravidelným návštěvníkům zjednodušit hledání novinek.

Frýžské údolí oplývá nejen památkami, ale i krásnou přírodou.

9. 6. 2021 Koncem týdne jsme dokončili změny na nový design. Takže jsme mohli přidat další novou stránku – tentokráte tip na dostupné, ale turisty téměř nenavštěvované Frýžské údolí. Není to ve skutečnosti až tak údolí, jako spíše velká oblast (trojúhelník o straně cca 200 km), plné památek na Frýžskou říši.

jednou z posledních aktualizovaných kapitol je povídání o kobercích.

7.6.2021 Po dlouhé a úmorné práci se blíží dokončení změny stránek do nového designu. Takže jedinou jinou aktualizací jsou novinky v médiích – především varování před oblastí Marmarisu.

Model chetitské pevnosti Karatepe

28. 5. 2021 Zdánlivě se zde teď téměř dva týdny nic nedělo. Práce však probíhaly nenápadně v pozadí – všechny stránky o historii máme překlopené do nového designu. A samozřejmě jsme odstranili lákadla na şeker bayrami, protože ten už je za námi …

Lahmacuny jsou opravdu dobrý nápad k jakémukoliv jídlu (svačina, oběd, večeře, jen tak na chuť …)

15.5.2021 A máme další výborný a vyzkoušený recept – lahmacun. Měl jsem pocit, že už tu dávno je. Při třídění receptů (viz 10.5.2021) jsem si ale všiml, že tu stále chybí. I k potěše rodiny jsem je zase udělal, abych mohl fotit – a recept jsme mohli publikovat.

Pěnovka je úplně nejlepší suvenýr z Eskişehiru.

10. 5. 2021 Půlka slibu splněná. Eskişehir je publikovaný. Navíc jsem přidal recept na další polévku, tentokráte mahluta, což je čočkovo-rýžovo-rajčatová hustá dobrota. Její uveřejnění ale způsobilo revoluci v organizaci receptů – už jich je tolik, že jsem se rozhodl je členit do jednotlivých druhů. V tuto chvíli to jsou: nápoje, polévky, masa, bezmasá a studená jídla.

Eskişehir leží na řece Porsuk Çayı

6. 5. 2021 K dnešnímu dni jsou do nové grafické podoby převedeny všechny stránky, týkající se jídla. Tedy jak popisy, tak i recepty. A připravujeme stránky o Eskişehiru a Frýžském údolí – tak jen jedna fotka na okošt.

Typická nakouřená pěnovka

4. 5. 2021 Trochu jsem teď polevil – bylo hodně jiné práce. Ale aktualizovat je potřeba, proto jsem doplnil povídání o další turecké specialitě – pěnovce alias meršánce. Dýmce z „mořské pěny“ ..

1. rozluštěná věta

22. 4. 2021 Sliby se mají plnit nejen o Vánocích. Takže u všech popisů destinací nejen máme doplněné aktuální počasí, ale jsou zároveň předělané do nové podoby. Pravda, je to zatím pouze třetina ze všech stránek, které jsou publikované, ale jsme rádi, že je to hotové. A povedlo se i doplnit stránku o prof. Bedřichu Hrozném … . Takže sliby z 18. máme splněné …

Atatürk samozřejmě v Turecku musí být všude, tady třeba na liře.

18. 4. 2021 Protože se blíží turistická sezóna, rozhodl jsem se přidat na stránku Média o Turecku odkaz na důležitý článk o turecké inflaci. Mezitím pilně předěláváme vzhled stránek, ale chvilku to ještě potrvá. Abychom si trochu odpočnuli od jednovárného předělávámí vzhledu starého na nový připravujeme další profil významné osobnosti, pomáhající odhalovat historii dnešního Turecka. Těšíme se na českého vědce Bedřicha Hrozného.

+1
°
C

+
-2°

Bogazkale
Neděle, 11

Viz 7denní předpověď

12.4.2021 Na chvíli zpomalíme přísun nových informací - blíží se turistická sezóna, takže vás určitě bude zajímat i počasí na jednotlivých památkách. Proto na všechny stránky, popisující cokoliv v konkrétní lokalitě, přidáváme banner s aktuálním počasím. Kdyby vás například zajímalo, jaké počasí je v hlavním městě Chetitské říše, pak je to

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.