Na této jediné pravidelně aktualizované stránce turecko.cz najdete vždy upozornění na poslední změny. Mělo by to pravidelným návštěvníkům zjednodušit hledání novinek.

4.9.2021 Do konce září budou aktualizace trochu nepravidelné, budeme na dovolené … . Leč do té doby dobrá zpráva: domluvili jsme se na spolupráci s obchodem, nabízejícím bohatou škálu tureckých produktů – od potravin přes upomínkové předměty až po praktické věci. Takže cokoliv si budete chtít vyzkoušet, můžete v originálu.

Obchod Turecký sen najdete v Praze na Žižkově, ale rádi vám zboží i pošlou.

20.8.2021 Omlouváme se za delší odmlku, byly trochu jiné starosti. Takže jsme aktualizovali jen média. Teprve v tomto týdnu přibyly dva recepty – první z nich je polévka Ezo gelin. Druhý už je také připraven na publikování, můžete se těšit na pilaf v těstíčku.

Polévka Ezogelin je jako vždy snadná, rychlá a vynikající.

25.7.2021 Tentokráte jsme se trochu flákali, ale článek o příjezdových formulářích v současné období dovolených v Co píší média je důležitý …

Obvykle bývá zobrazován sedící na oslu obráceně …

15.7.2021 A je to tady. Právě publikujeme 150. stránku našich webů, proto je trochu mimořádná. Má spíše pobavit než vám říci něco nového. Je o snad historické osobnosti, k jejímuž 800 výročí narození vyhlásilo UNESCO rok 2008 jejím rokem. Místo přemíry dat z jejího života budeme spíše vyprávět zkazky z jejího života. Kdo to asi může být? Nebudu vás déle napínat – jedná se o Hodžu Nasreddína, narozeného i pochovaného v Turecku 🙂

Ufra určitě stojí za návštěvu

11.7.2021 Teď to jde jak na běžícím páse. Ufra je moc zajímavé město, takže i pro relativní nedostupnost jsem se rozhodli o něm něco málo napsat. A protože se jedná o 149. stránku našich webů, máme pro vás příště malé překvapení … 150. stránka bude trochu netradiční, odlehčující 🙂

10.7.2021 Dovolené jsou v plném proudu a my jsme zapomněli uveřejnit důležité informace o podmínkách vstupu do Turecka. Chyba je dnešním dnem napravena ….

Pro Blue voayge se tradičně používají typické turecké lodi – gulety

6.7.2021 Je čas dovolených, tedy nejlepší okamžik k lákání na turecké zajímavosti. A mezi ně určitě patří Blue voyage – Modrá plavba. Takže jsme o ní připravili pár informací.

Pohled do očí kočky od jezera Van je neuvěřitelný …

24. 6. 2021 Po delší pauze máme zase nový článek – tentokráte potěšíme milovníky koček. Kočka od jezera Van je opravdový unikát už na první pohled – každé oko mívá jinou barvu. Navíc aktivně vyhledává vodu, ráda plave …

Frýžské údolí oplývá nejen památkami, ale i krásnou přírodou.

9. 6. 2021 Koncem týdne jsme dokončili změny na nový design. Takže jsme mohli přidat další novou stránku – tentokráte tip na dostupné, ale turisty téměř nenavštěvované Frýžské údolí. Není to ve skutečnosti až tak údolí, jako spíše velká oblast (trojúhelník o straně cca 200 km), plné památek na Frýžskou říši.

jednou z posledních aktualizovaných kapitol je povídání o kobercích.

7.6.2021 Po dlouhé a úmorné práci se blíží dokončení změny stránek do nového designu. Takže jedinou jinou aktualizací jsou novinky v médiích – především varování před oblastí Marmarisu.

Model chetitské pevnosti Karatepe

28. 5. 2021 Zdánlivě se zde teď téměř dva týdny nic nedělo. Práce však probíhaly nenápadně v pozadí – všechny stránky o historii máme překlopené do nového designu. A samozřejmě jsme odstranili lákadla na şeker bayrami, protože ten už je za námi …

Lahmacuny jsou opravdu dobrý nápad k jakémukoliv jídlu (svačina, oběd, večeře, jen tak na chuť …)

15.5.2021 A máme další výborný a vyzkoušený recept – lahmacun. Měl jsem pocit, že už tu dávno je. Při třídění receptů (viz 10.5.2021) jsem si ale všiml, že tu stále chybí. I k potěše rodiny jsem je zase udělal, abych mohl fotit – a recept jsme mohli publikovat.

Pěnovka je úplně nejlepší suvenýr z Eskişehiru.

10. 5. 2021 Půlka slibu splněná. Eskişehir je publikovaný. Navíc jsem přidal recept na další polévku, tentokráte mahluta, což je čočkovo-rýžovo-rajčatová hustá dobrota. Její uveřejnění ale způsobilo revoluci v organizaci receptů – už jich je tolik, že jsem se rozhodl je členit do jednotlivých druhů. V tuto chvíli to jsou: nápoje, polévky, masa, bezmasá a studená jídla.

Eskişehir leží na řece Porsuk Çayı

6. 5. 2021 K dnešnímu dni jsou do nové grafické podoby převedeny všechny stránky, týkající se jídla. Tedy jak popisy, tak i recepty. A připravujeme stránky o Eskişehiru a Frýžském údolí – tak jen jedna fotka na okošt.

Typická nakouřená pěnovka

4. 5. 2021 Trochu jsem teď polevil – bylo hodně jiné práce. Ale aktualizovat je potřeba, proto jsem doplnil povídání o další turecké specialitě – pěnovce alias meršánce. Dýmce z „mořské pěny“ …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.