Už staří Římané říkávali Rozděl a panuj. My to trochu pozměníme na Rozděl a vař. Recepty se nám úspěšně množí a přestává to být přehledné. Proto je pro začátek rozdělíme do následujících kategorií:

Gözleme mohou být nejen špenátová, ale i sýrová či masová.

Teplá bezmasá jídla: v této chvíli můžeme nabídnout špenátové gözleme. A trochu nesprávně, protože maso obsahuje, i lahmacun. Masa tam totiž není moc, charakterem je to spíše pizza (také se mu říká turecká pizza). A ani šunkovou pizzu nikdo nepovažuje za masitý pokrm (s výjimkou vegetariánů a podobných samozřejmě)

Nápoje: vše, co je určeno k pití – ať studené či teplé. V tuto chvíli zde máme pouze čaj a ayran, samozřejmě doplníme kávu.

Polévky: zatím máme také dvě, shodou okolností základ obou tvoří červená čočka. První je polévka z červené čočky, druhá je mahluta a má navíc rýži a salçu (lepší rajský protlak).

Maso: tuto část ocení pánové – zde nabízíme různé kebapy a köfte. Kebapy v nabídce máme zatím şiş (na špízu), tepsi (na tácu) a patlican islim (v lilku).

Studená jídla: zatím zahrnují jak saláty tak i možné hlavní chody, takže zde nalezneme plněné vinné listy bok po boku s pastýřským salátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.