Červená čočková polévka je v Turecku asi tak častá jako naše hovězí či bramborová.

Ingredience:

200 g červené čočky, velká cibule, tuk na zpěnění cibule a osmažení veky (použil jsem domácí ghí), hladkou mouku na zaprášení zpěněné cibule, cayenský pepř, sůl

Postup:

Čočku namočíne na 2 hodiny do necelého půllitru vody. Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem (vývar jsem neměl, takže jsem tam hodil masox a stejně to bylo moc dobré). Rozšleháme a přivedeme do varu. Vsypeme čočku, osolíme, vaříme doměkka a rozmixujeme úplně na jemno. Na rozpáleném tuku opražíme kostičky veky. Polévku přelijeme cayenským pepřem, zpěněným na másle a podáváme s osmaženou vekou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.