Dobře udělané köfte

Ingredience:

600 g mletého hovězího nebo jehněcího masa, 3 polévkové lžíce olivového oleje, dvě kávové lžičky chili, 2 kávové lžičky cuminu (římský mletý kmín), větší cibule, petrželová nať, sůl, pepř

Šišky mohou být i krátké

Postup:

Petržel nasekáme, ale ne úplně na jemno. Všechny ingredience důkladně promícháme a vytvoříme malé šišky. Já je nejraději peču na grilu, ale samozřejmě je možné je péci i v troubě. Jsou ale pak méně voňavé.

Jako příloha může být vylepšená rýže a zeleninový salát

Jako přílohu je možné zvolit rýži, bulgur, nebo jen čerstvý zeleninový salát. Velice se mi osvědčila i varianta zabalení köfte do dürümových placek, které dnes bežně v supermarketech koupíte. Vylepším to právě zeleninovým salátem a vhodnou omáčkou (spíše bych kvůli složení řekl dip, ale do toho se namáčí, kdežto já tím köfte před zabalením placky pokapu).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.