Kuchařka

warning: Creating default object from empty value in /home/soley/turecko.cz/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Recept na Šiš kebap

ŠIŠ KEBAP500 g jehněčí kýty bez kosti2 rajčata2 papriky

Čaj a káva v Turecku

Čaj a káva utvářejí v zemi na Bosporu společenský život. Při žádné příležitosti se zde neopomíjí dát si ve společnosti skleničku „Cay“ (černého čaje, podávaného ve sklenici).

V Turecku nikdo nejí rád sám

"Vyber si přítele dle vkusu jeho pokrmu" – na základě tohoto tureckého přísloví lze rozpoznat, jak důležitou váhu má jídlo v Turecku.

Turecké předkrmy zvou k dopřávání si

Malé, ale nono! Předkrmy jsou v Turecku velmi ceněny. Existuje obrovské množství těchto malých, chutných jednohubek, kterými by se mnozí nejraději hned najedli k prasknutí.

Sladké pokušení - Turecké zákusky

V našich zeměpisných šířkách je "baklava" zřejmě nejznámějším tureckým zákuskem. Nicméně není typickým dezertem, ale obvykle se jí ke kávě, jako občerstvení anebo eventuálně po kebabu.

Wiyanawanda – vinařská oblast u Egejského moře

Dimrit, Sergikarasi anebo Narine – taková třpytivá jména nesou některé nejvýnosnější odrůdy vína, které se dnes v Turecku pěstují.Země na Bosporu má tisíciletou tradici vína a teď slaví renesanci své vlastní kultury vína.

Příprava tureckého čaje

Ideální technické vybavení:Čajovar, sada tureckých čajových skleniček

Kefte na dřevěném uhlí

SUROVINY: 500g mletého hovězího masa , 1 cibule , 2 housky , kmín, sůl, pepřHousky navlhčíme vodou, rozdrobíme, přidáme mleté maso, nastrouhanou cibuli, kmín, sůl a pepř a důkladně prohněteme. 

Rýže -základní předpis

300g rýže, 600 ml masového nebo drůbežího  vývaru, 100g másla, sůlRýži pečlivě přebereme, nasypeme do mísy, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme hodinu odstát.

Plněné baklažány

SUROVINY:  4 středně velké baklažány, 300g mletého masa, 1 větší cibule, 2 rajčata, olivový olej, sůl, pepř.Baklažány podélně rozřízneme a vydlabeme vnitřek. Osolíme a naplníme masovou směsí.

Syndikovat obsah