Přesto, že maso dělají rádi a dobře, najdeme v tureckých restauracích i bohatou nabídku výborných bezmasých jídel

Turecká kuchyně je známa především svou bohatostí. To znamená že v ní najde uplatnění každý kousek dobrého jídla. Časté jsou bohaté zeleninové saláty především z okurek, rajčat, paprik případě sýra nebo ovocní saláty jejichž hlavní součásti tvoří hlavě melouny, broskve.

Kuřecí kebap s rýží, nezbytným čerstvým chlebem a zeleninou

Turecká kuchyně je velice zdravá protože využívá v minimální hodnotě olej a pakliže olej přece jenom využívá tak olej olivový. Používá jej např. jako zálivky do salátů nebo na úpravu masa. Maso se velice často upravuje na otevřeném ohni nebo na dřevěném uhlí nebo na plynových grilech. Oblíbené pití ajam je jogurt neboli také velice zdravé jídlo.

Rýže často bývá něčím vylepšená

Jako přílohy se používala velice často rýže nebo brambory. Ostatně rýži si můžeme koupit i ve větších městech na ulici do misky láká nás svojí jasnou bělostí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.