Tuto polévku jsem do naší kuchařky vybral proto, že v ní jsou zatím jen čočkové polévky v různých mutacích. Příprava arpa çorbasi je velice jednoduchá. Navíc trochu připomíná naší rajskou polévku.

Hotová polévka, jen podávat.

Ingredience:

1 hrnek těstovinové rýže, 5 hrnků vody, 1 střední cibule, 1 lžíce salçy nebo rajčatového protlaku, olivový olej, sůl, pepř, případně další koření podle chuti.

Vše připraveno, můžeme začít.

Příprava:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme i těstovinovou rýži a i tu osmažíme. Jako poslední dodáme salçu nebo protlak a pokračujeme za stálého míchání v pražení. Nakonec přidáme vodu, sůl a pepř a necháme povařit něco málo přes půl hodinky.

I salçu opražíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.