Pro milovníky cukety přidáváme další z jednoduchých a dobrých receptů na její zpracování. Někdo tomu říká cuketové bramboráky, ale s tímto srovnáním nemůžeme souhlasit. Bramboráky jsou typické kořeněnou chutí, tady se bavíme o velice jemném jídle, vhodném i pro malé děti.

Ingredience pro cca 15 placek
- 3 cukety
- 2 vejce
- 1 svazek petrželové natě
- 1 čajová sklenička mouky
- 6 mladých cibulek
- ½ svazku kopru
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička červené papriky

Pro smažení:
- ½ čajové skleničky oleje

Postup
Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme chvíli odstát. Pak z ní vymačkáme co nejvíce vody, aby těsto nebylo příliš řídké. Kopr, cibulku i petržel nadrobno nasekáme a přidáme k cuketě. Osolíme (už méně, cuketa už je předsolená), okořeníme a přidáme mouku.

Vše důkladně promísíme. Na pánvi rozpálíme olej a lžící na něj lijeme těsto. Smažíme do hněda, pak osušíme na papírových utěrkách od přebytečného oleje. Podáváme s česnekovým jogurtem.