Pro milovníky cukety přidáváme další z jednoduchých a dobrých receptů na její zpracování. Někdo tomu říká cuketové bramboráky, ale s tímto srovnáním nemůžeme souhlasit. Bramboráky jsou typické kořeněnou chutí, tady se bavíme o velice jemném jídle, vhodném i pro malé děti.

Cuketové placky se velice hodí do horkých letních dnů-.

Ingredience pro cca 15 placek

  • 3 cukety
  • 2 vejce
  • 1 svazek petrželové natě
  • 1 čajová sklenička mouky
  • 6 mladých cibulek
  • ½ svazku kopru
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička červené papriky
Cukety dobře oloupeme

Pro smažení:

Vše připraveno, můžeme promísit.

Postup

Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme chvíli odstát. Pak z ní vymačkáme co nejvíce vody, aby těsto nebylo příliš řídké. Kopr, cibulku i petržel nadrobno nasekáme a přidáme k cuketě. Osolíme (už méně, cuketa už je předsolená), okořeníme a přidáme mouku.

Těsto bývá řídké, takže placičky jsou tenké.

Vše důkladně promísíme. Na pánvi rozpálíme olej a lžící na něj lijeme těsto. Smažíme do hněda, pak osušíme na papírových utěrkách od přebytečného oleje. Podáváme s česnekovým jogurtem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.