Kuřecí prsíčka bývají často hodně suché maso. Proto jsme vybrali recept, který je velice šťavnatý a má navíc jednu výhodu, přijde-li nečekaná návštěva: je rychle připravený a jako přílohu můžeme použít cokoliv – rýži, bulgur, chléb, placky …

Ingredience:
Maso:
- 850 g kuřecích prsíček
- olej
- 2 lžíce vody z jogurtu
- 2 čajové lžičky červeného chilli
- sůl
- černý pepř
- kajenský pepř
- kmín
- 1 lžička tymiánu

Zelenina:
- 1 velká cibule
- 1 střední rajče
- 4 zelené papriky „berní rohy“
- 1 červená paprika
- 4 stroužky česneku
- sůl
- černý pepř
- sladká paprika
- kajenský pepř
- kmín

Postup:
Protože příprava samotná je velice rychlá, do čtvrt hodiny od začátku můžeme podávat na stůl, je nutné si nejdříve všechno dobře připravit. Začneme od kuřecích prsíček. Nakrájíme je na kostičky přibližně na palec silné, nasypeme veškeré koření a důkladně promícháme. Pak přidáme lžíci olivového oleje a dvě lžíce jogurtové vody (stačí načít jogurt, dát do něj lžíci a do půl hodinky můžeme odlít. „čistá“, tedy bez jogurtu, je mírně do hněda, s jogurtem samozřejmě bílá. Použít můžeme obě). Necháme odstát minimálně po dobu krájení zeleniny, ale vůbec nebude vadit, když bude odpočívat déle neboli když maso začneme připravovat o hodinu či dvě dříve než zbytek.

Zeleninu s výjimkou česneku nakrájíme nahrubo, česnek na jemno. Každou zeleninu dáme odděleně, protože jí budeme odděleně i používat. Máme-li vše připraveno, na dvou pánvích zároveň rozpálíme olej na smažení. Na první dáme cibuli, trochu jí opražíme a přikryjeme pokličkou, aby se trochu podusila. Na druhé začneme smažit maso. Průběžně ho obracíme, ale stále přitom pracujeme i s první pánví. Když je hotové, sundáme z plamene. To ale obvykle nastane až v době, kdy na první pánvi je zelenina téměř nebo úplně hotová.

K cibuli přidáme nakrájené papriky a pokračujeme v dušení. Když papriky změknou, můžeme přidat rajčata, česnek a koření. Ještě chvíli podusíme, sundáme pokličku a ještě chvíli jen smažíme, abychom odpařili zbytek vody a zelenina se také trochu osmažila. Tou dobou už by mělo být maso na vedlejší pánvi hotové, takže je přisypeme k zelenině, důkladně promícháme a můžeme podávat. Jako příloha může být chléb, máslová rýže, placky, vlastně cokoliv.

Poznámka šéfkuchaře: Poměr maso/zelenina je možné upravit podle vlastní chuti. Recept uvádí spíše masovější variantu, takže u zeleninovější bych se nebál použít jen poloviční porci masa.