Zbyla mi kuřecí prsíčka, takže jsem hledal recept spíš podle masa než podle konkrétního místa. Tento recept mne nalákal jednoduchostí přípravy a kyselou očekávanou chutí. Nezklamal – šlo to rychle a bylo to výborné.

Ingredience:
Kuřecí prsa nebo kuřecí nakrájená na filety
Lák:
1 malá cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička citronové šťávy, půl šálku olivového oleje, sůl, pepř
Bešamel:
2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1,5 lžíce mouky, 1,5 šálků mléka, 1 lžička soli, 1 lžička černého pepře
Náplň:
Nakládaná zelenina (hrášek, mrkvička), ideálně kyselá, bešamel, čedar
Omáčka:
1 šálek teplé vody, 1 lžíce salçy/rajského protlaku

Postup:
Všechny ingredience na lák dáme do ručního mixéru a najemno posekáme. Získáme tím lák, do kterého naložíme kuřecí filety na 3-4 hodiny.

Půl hodiny před pokračováním zpracování masa si připravíme bešamel. Na mírném oleji rozpustíme v oleji máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme mlékem, výsledek by měl mít konzistenci hustší krupicové kaše. Přidáme sůl a pepř, chvíli povaříme a odstavíme u ohně.

Nyní připravíme samotné rolky. Na střed filetu umístíme kousek bešamelu, na něj položíme trochu zeleniny a sýra a opět zakápneme bešamelem. Z obou stran přetáhneme maso, zajistíme párátkem a dáme do pekáče. Když jsou všechny rolky připravené v pekáči, zalijeme je připravenou rajskou omáčkou a dáme péci do předehřáté trouby na 190-200o na přibližně půl hodiny.

Když vypadá být maso upečené, můžeme jej ještě posypat zbylým sýrem a zalít zbylým bešamelem. V tom případě necháme ještě dopéci v troubě asi pět minut. Podáváme teplé, vynikající jsou s rýží.
