Měl jsem krutí prsíčka a chuť něco nového vyzkoušet. Našel jsem tento recept, zaujal mne na první pohled. Že to bude dobré mi bylo jasné od začátku, ale že to bude až tak vynikající mne samotného překvapilo. Proto vám jej ihned nabízím.

Příprava je rychlá a snadná, ideální příloha je rýže.

Ingredience:

  • 1 celá kuřecí prsa
  • 1 střední cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 chilli papričky
  • Půl kg hub
  • 6-7 sušených rajčat
  • 100 g smetany
  • olivový olej
  • Sůl, pepř, chilli, karí na dochucení
Připravíme se ingredience.

Postup:

Jemně nakrájenou cibulku osmahněte na hlubší pánvi na olivovém oleji. Přidáme na kousky nakrájená drůbeží prsíčka a necháme je ze všech stran mírně zhnědnout. Mírně osolíme a přihodíme zeleninu pokrájenou na velké kusy. Česnek dáváme sice oloupaný, ale stroužky v celku. Nezapomeneme ani na houby. Opět chvíli pražíme. Zalijeme smetanou a necháme přibližně 20 minut podusit pod pokličkou.

Zeleninu i houby opravdu necháme ve velkých kusech, česnekové stroužky v celku.

Hotové jídlo dokořeníme pepřem, kari a chilli papričkami. Podáváme s rýží, můžeme přidat i trochu jogurtu.

Hotovo, jen podávat. Mňam.

Poznámka šéfkuchaře: Použil jsem krůtí prsa, bylo to také prudce jedlé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.