Už staří Římané říkávali Rozděl a panuj. My to trochu pozměníme na Rozděl a vař. Recepty se nám úspěšně množí a přestává to být přehledné. Proto je pro začátek rozdělíme do následujících kategorií:

Adana kebap je z mletého masa a na širokém špízu.

Maso: tuto část ocení pánové – zde nabízíme různé kebapy a köfte. Kebapy v nabídce máme zatím şiş (na špízu), tepsi (na tácu) a patlican islim (v lilku).

Nápoje: vše, co je určeno k pití – ať studené či teplé. V tuto chvíli zde máme pouze čaj a ayran, samozřejmě doplníme kávu.

Polévky: zatím máme také dvě, shodou okolností základ obou tvoří červená čočka. První je polévka z červené čočky, druhá je mahluta a má navíc rýži a salçu (lepší rajský protlak).

Studená jídla: zatím zahrnují jak saláty tak i možné hlavní chody, takže zde nalezneme plněné vinné listy bok po boku s pastýřským salátem.

Teplá bezmasá jídla: v této chvíli můžeme nabídnout pouze špenátové gözleme.

Sladkosti: každé dobré jídlo bývá zakončeno něčím sladkým na závěr. Proto i my nabízíme sladké recepty na závěr. A začínáme Bafra Nokulu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *