Měl jsem klasické rybí filé a chuť na turecký recept. Köfte samozřejmě znám z mletého masa, ale z ryb mne překvapilo. Vyzkoušel jsem ho a určitě jsem nebyl zklamaný. Jedná se o rychlý recept a máte-li málo ryby, díky tomuto receptu uděláte více porcí.

Na první pohled není vidět, že je to jídlo z ryb.

Ingredience:

  • 4 kousky rybího filé
  • miska dobře uvařené rýže, hodně do měkka
  • hrst nasekané petržele
  • 1 vajíčko
  • kukuřičná mouka
  • sůl
Filé je rozumné nasekat, ale jen velice rychle.

Postup:

Rybí filé nejdříve rozmrazíme. Pak jej v sekacím nástavci tyčového mixeru krátce posekáme, aby se s rybou dobře pracovalo a případné zapomenuté kosti se také rozmělnily. Přidáme rýži, vejce a petržel, osolíme a zpracujeme do homogenní hmoty. Z té pak tvarujeme karbanátky, které obalujeme v kukuřičné mouce. Smažíme na dostatečném množství oleje. Podáváme buď s rýží se zeleninovým salátem, třeba pastýřským.

Karbanátky obalujeme v kukuřičné mouce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.