Şiş kebap bude u většiny návštěvníků pravé turecké restaurace první volbou. Lákavě vystavenému špízu málokdo odolá a nikdo své volby nelituje.

Sliny se sbíhají už jen při pohledu na tu dobrotu

Ingredience:

500 g jehněčí kýty bez kosti, 2 rajčata, 2 papriky

Marináda:

1 cibule, 1 polévková lžíce mléka (anebo bílého vína), 1 polévková lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Šiš kebap se připravuje na dřevěném uhlí

Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme ji do směsi oleje, mléka ( zkusili jsme je nahradit bílým vínem – skvělý výsledek!!!!), soli a mletého pepře.

Do marinády naložíme maso nakrájené na kostky. Alespoň 12 hodin necháme uležet v lednici. Na špízu střídáme maso, rajčata a větší kolečka paprik, pozorně opékáme na dřevěném uhlí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.