Kuře na špízu patří k nejlepším způsobům zpracování kuřecích prsíček. Při správné přípravě jsou krásně šťavnatá, marináda jim dá úžasnou chuť. Další výhoda je, že maso můžeme stejně tak upravit na rozpálené pánvi jako na venkovním grilu.

Špízy mizely tak rychle, že jsem je ani nestihl pořádně vyfotit. Takže alespoň posledních pár …

Za tento recept děkuji Ola kale, úžasným kurzům vaření, kde mne Yazan Manjah ukázal ještě i nějaké další vychytávky. Návod téměř doslova cituje jejich recept a je samozřejmě uveden se souhlasem Yazana i Ola kaly.

Kurzy vaření Ola kala mohu opravdu doporučit.

Ingredience:

dvoje větší kuřecí prsíčka, 50 salçy nebo rajského protlaku, ½ lžíce mletého koriandru, ½ lžíce mletého kardamonu, ½ lžíce mleté sladké papriky, jeden stroužek prolisovaného nebo utřeného česneku, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z jednoho středního citronu, lžíce vinného octa, bílý pepř, sůl.

Misku s marinovanými kousky kuřete přetáhneme potravinářskou fólií

Postup:

Do misky nakrájíme kuřecí prsíčka na přibližně dvoucentimetrové kostičky, přidáme všechny ingredience. Pořádně promícháme, zakryjeme potravinovou fólií a necháme hodinu až dvě v lednici marinovat. Poté napícháme na špejle. Pánev jemně pokapeme olivovým olejem a rozpálíme dříve, než tam položíme první špízy. Grilování by mělo být spíše prudší, na kratší dobu, aby maso zůstalo šťavnaté.

Špízy jsou připravené, hurá s nimi na rozpálenu pánev …

Pro přípravu na pánvi se mi osvědčily asi 20 cm dlouhé, na každou z nich jsem dal tři kostičky. Při napichování totiž mají tendenci se prodloužit, což je dobře. Maso bude rychleji hotové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.