Rozhodli jsme se rozšířit nabídku našich polévek o zajímavou kombinaci jogurtu a špenátu. Její chuť je velice příjemná a především v letních dnech hodně osvěží.

Ingredience:
- 150 g špenátu
- 4 lžíce jogurtu
- 2 lžíce mouky
- 1 žloutek
- Půl šálku vlasových nudlí
- Sůl

Pro podávání:
- Máslo
- Červená prášková paprika
Postup:
Špenát můžeme nakrájet, používáme-li baby špenát, ani to není potřeba. Přibližně pět minut jej vaříme ve vodě.

Mezi tím v misce důkladně sešleháme do homogenní hmoty jogurt, žloutek a mouku. Opatrně a za stálého míchání postupně přilijeme asi dvě sběračky vařící vody ze špenátu. Musíme být opatrní, aby se jogurt nesrazil. Když je hmota v misce dostatečně horká a řídká, opět pomalu, opatrně a za stálého míchání nalijeme do zbytku polévky.
Necháme chvilku povařit, pak zase za stálého míchání přisypeme vlasové nudle a polévku osolíme podle chuti. Když jsou nudle uvařené, můžeme podávat.

Pro ozdobu a dochucení doporučujeme pokapat sladkou nebo pálivou paprikou, opraženou na másle. Polévku je také možné podávat jako krémovou, pokud jí zjemníme tyčovým mixérem.