Rozhodli jsme se rozšířit nabídku našich polévek o zajímavou kombinaci jogurtu a špenátu. Její chuť je velice příjemná a především v letních dnech hodně osvěží.

Paprika na másle přidá polévce jak chuť, tak i lákavou barvu.

Ingredience:

  • 150 g špenátu
  • 4 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce mouky
  • 1 žloutek
  • Půl šálku vlasových nudlí
  • Sůl
Jogurt, žloutek a mouku vyšleháme zvlášť.

Pro podávání:

  • Máslo
  • Červená prášková paprika

Postup:

Špenát můžeme nakrájet, používáme-li baby špenát, ani to není potřeba. Přibližně pět minut jej vaříme ve vodě.

Nejdříve opatrně za stálého míchání lijeme sběračkou polévku do jogurtové jíšky

Mezi tím v misce důkladně sešleháme do homogenní hmoty jogurt, žloutek a mouku. Opatrně a za stálého míchání postupně přilijeme asi dvě sběračky vařící vody ze špenátu. Musíme být opatrní, aby se jogurt nesrazil. Když je hmota v misce dostatečně horká a řídká, opět pomalu, opatrně a za stálého míchání nalijeme do zbytku polévky.

Necháme chvilku povařit, pak zase za stálého míchání přisypeme vlasové nudle a polévku osolíme podle chuti. Když jsou nudle uvařené, můžeme podávat.

Při přidávání jogurtové jíšky stále mícháme.

Pro ozdobu a dochucení doporučujeme pokapat sladkou nebo pálivou paprikou, opraženou na másle. Polévku je také možné podávat jako krémovou, pokud jí zjemníme tyčovým mixérem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *