Nevím, jak moc tento recept je opravdu tradiční turecký, ale našel jsem jej na tureckých stránkách. Výjimečně jsem nenašel ani jeho různé varianty, proto dole uvádím i jediný zdroj, ze kterého jsem čerpal. Rozhodně se osvědčil.

Ingredience:
Hlavní jídlo:
- 1 cibule
- 3 brambory
- 2 kuřecí prsíčka
- 2 polévkové lžíce olivového oleje (16 ml)
- sůl
- černý pepř
- červená paprika
- oregano

Na zálivku:
- 2 vejce
- šlehačka 200 ml (v originálním receptu je krém, ale zatím jsem nanašel náhradu a šlehačka taky funguje výborně)
- 1 lžička kari
- 1 lžička máty
- 1 lžička soli
Na dokončení:
- 1 rajče
- sýr čedar (100 gramů)
- jarní cibulka

Postup:
Kuřecí prsíčka nejdříve nakrájíme na větší kousky. Nasucho okořeníme a dobře promícháme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky, které ještě rozebereme. Do pekáče dáme asi lžíci olivového oleje a cibuli rozprostřeme po dně. Oškrábané brambory nařežeme na asi půlcentimetrové plátky a naskládáme na cibuli.

Takto připravený pekáč opět zakapeme olivovým olejem a posypeme kořením. Pak na brambory vyskládáme už okořeněné maso. Připravíme zálivku. Všechny její ingredience dáme do misky a dobře ušleháme. Se šlehačkou je poměrně řídká, s krémem z původního receptu je hustší. Určitě brzy doplním i podrobnosti o krému, ale i se šlehačkou je jídlo vynikající.

Zálivkou zalijeme pekáč, překryjeme jej pečicím papírem a přes ten ještě dáme alobal. Pečeme v předehřáté troubě na 200o asi 90 minut.. Pak sundáme pečicí papír a alobal a zasypeme nastrouhaným čedarem a na plátky nakrájeným rajčetem a necháme zapéct dalších 10 minut stále na 200o. Po upečení posypeme mladou cibulkou a podáváme teplé.

Oproti původnímu receptu jsem nepoužil kuřecí prsíčka, ale krůtí stehenní plátky. Určitě to nebylo na škodu. Stejně tak jsem prodloužil dobu prvního pečení na 90 minut, protože podle předchozích zkušeností brambory potřebují výrazně delší čas, aby byly touto technikou dopečené.

Původní videorecept je na https://www.youtube.com/watch?v=jduYWBHMCzc.