Zjistili jsme, že nabízíme málo receptů na přípravu ryb. Jednoduchý a rychlý recept na vynikající dušenou rybu je první záplata této díry. Od začátku vaření do rozdělování na talíř stačí počítat necelou hodinku podle velikosti ryb.

Recept je rychlý a výborný.

Ingredience:

  • 1 kg filetů z malé ryby (sleď, sardinka)
  • 1 cibule
  • 3 méně pálivé větší feferonky
  • 3 rajčata
  • máslo
  • sůl
  • sladká paprika
Na pánev nejdříve vyskládáme nakrájenou zeleninu.

Postup:

Je dobré opravdu používat filety z malých ryb. Jejich Výhoda je, že při dobré době přípravy nemusíme dbát na kosti. Je možné je jíst. Navíc mají kůži, takže se lépe podávají.

pak vše zalijeme nastrouhanými rajčaty

Cibuli nakrájíme na půlměsíce a rozprostřeme na dno hrnce. Feferonky nakrájíme na kolečka a rozložíma na cibuli. Rajčata nastrouháme a zalijeme jimi cibuli s paprikami.

a navrstvíme rybí filety, na které pokládáme kousky másla.

Na takto připravený základ pokládáme rybí filety kůží dolu. Každou vrstvu osolíme, posypeme sladkou paprikou a poklademe malými kousky másla. Dusíme na mírném ohni podle velikosti ryb 45 – 60 minut, podáváme teplé ihned po dodělání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *