Zjistili jsme, že nabízíme málo receptů na přípravu ryb. Jednoduchý a rychlý recept na vynikající dušenou rybu je první záplata této díry. Od začátku vaření do rozdělování na talíř stačí počítat necelou hodinku podle velikosti ryb.

Ingredience:
- 1 kg filetů z malé ryby (sleď, sardinka)
- 1 cibule
- 3 méně pálivé větší feferonky
- 3 rajčata
- máslo
- sůl
- sladká paprika

Postup:
Je dobré opravdu používat filety z malých ryb. Jejich Výhoda je, že při dobré době přípravy nemusíme dbát na kosti. Je možné je jíst. Navíc mají kůži, takže se lépe podávají.

Cibuli nakrájíme na půlměsíce a rozprostřeme na dno hrnce. Feferonky nakrájíme na kolečka a rozložíma na cibuli. Rajčata nastrouháme a zalijeme jimi cibuli s paprikami.

Na takto připravený základ pokládáme rybí filety kůží dolu. Každou vrstvu osolíme, posypeme sladkou paprikou a poklademe malými kousky másla. Dusíme na mírném ohni podle velikosti ryb 45 – 60 minut, podáváme teplé ihned po dodělání.