Dnešní recept nás zaujal především zajímavou kombinací česneku a citronu. Je použitelný asi s každým libovým masem, vybrali jsme hovězí spíše pro ty, kteří úplně nemusí jehněčí.

Ingredience:
- 1 kg telecího nebo hovězího masa
- 3 cibule
- 125 g másla
- 50 ml vody
- 1 kulatá červená paprika
- 5 stroužků česneku
- asi 20 ml citronové šťávy
- 10 g soli
- 5 g mletého pepře
- 5 g koriandru
- snítka hladké petržele na ozdobení

Postup:
Maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej. Když je dostatečně horký, maso rozložíme na celou plochu pánve. Na něj pak naskládáme na plátky nakrájenou cibuli, navrch pak přidáme plátky másla a zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit na středním ohni přibližně půl hodinky. Mezitím rozmícháme rozdrcený česnek citronovou šťávou a nakrájíme na proužky papriku.

Po půl hodině položíme na už podušenou cibuli proužky papriky, opět přikryjeme pokličkou a necháme papriku změknout. Nakonec přidáme česnek s citronem a koření včetně soli a promícháme. Necháme podusit dalších patnáct až dvacet minut, sundáme pokličku a necháme odpařit přebytečnou vodu. Podávat můžeme buď s máslovou rýží nebo jakýmkoliv pečivem. Na talíři ještě dozdobíme nasekanou petrželkou.